Voedselbos-advies

Advies over het starten van een voedselbos

Het opzetten van een voedselbos is ontzettend mooi, interessant en leuk. Tegelijkertijd komt er ook veel bij kijken. Veel meer dan alleen maar kiezen uit het grote assortiment van planten. Bij het opzetten van een voedselbos kom je allerlei vraagstukken tegen: Hoe kom ik aan land? Wat is het bestemmingsplan? Hoe ga ik het financieren? Zijn er subsidies? Welke verdienmodellen zijn er? Welke organisatievorm past het beste?

Over al die verschillende aspecten kan ik je vanuit eigen kennis en ervaring adviseren.

Advies over groener leven, meer met de natuur, minder stress, meer geluk

Veel mensen willen groener leven, meer in harmonie met de natuur. Minder focus op geld en carrière en meer focus op gezondheid en geluk. Ik zelf had een paar jaar geleden een drukke en goedbetaalde baan en ben nu fulltime voedselbosbouwer. Een heel ander leven. Met minder geld en meer geluk. Ik kan vanuit eigen ervaring met je meedenken hoe jij ook zo’n overgang kan maken. In hele kleine stapjes of misschien ook al iets grotere stappen. Net wat bij jou past. 

Rondleiding met adviesgesprek

Je kunt bij ons een individuele rondleiding met adviesgeprek boeken. Dit is een goede combinatie omdat je de praktijk van een voedselbos kunt zien en ervaren. Daarnaast is er genoeg tijd om uitgebreid in te gaan op jouw individuele plannen en vraagstukken. 

Kosten

Een individueel adviesgesprek van anderhalf uur voor één persoon kost 85 euro. Een individueel adviesgesprek van twee uur voor twee personen kost 115 euro. Dit is inclusief rondleiding door Voedselbos Benthuizen en inclusief koffie of thee met iets lekkers erbij.

Aanmelden

Je kunt je op elk gewenst moment aanmelden voor een individuele rondleiding met adviesgesprek. Je kunt zelf een voorkeur aangeven voor een datum en een tijdstip. Aanmelden kan via het contactformulier op deze website: Klik hier.

Individuele training

Naast advies geef ik ook een training in het opstarten van een voedselbos. Deze training kun je ook in de vorm van een individueel traject doen. Je combineert dan de online training, inclusief modelplan, met een individuele rondleiding met adviesgesprek. Vooral interessant voor als je nog geen plan hebt en vragen hebt over veel verschillende aspecten van het opzetten van een voedselbos. Voor meer informatie zie pagina over training: Klik hier.

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Liesbeth van Bemmel

In de afgelopen jaren heb ik de omslag gemaakt van senior beleidsadviseur en projectmanager naar professioneel voedselbosbouwer. Ik heb hierbij veel kennis en ervaring opgedaan in de voedselbosbouw en alles wat daar bij komt kijken.

In 2017 heb ik de jaartraining Permacultuur gevolgd en in 2019 de jaartraining Voedselbossen. Daarnaast heb ik vooral veel geleerd van het opzetten van Voedselbos Benthuizen.

Door mijn achtergrond en mijn recente ervaring heb ik een breed spectrum van expertise dat ik kan inzetten bij het adviseren  van anderen.