Word Vriend van Voedselbos Benthuizen

Vriend worden

We nodigen je graag uit om Vriend te worden van het voedselbos. Als Vriend ondersteun je ons initiatief en ben je van harte welkom om het voedselbos te bezoeken en te oogsten. In een wekelijkse vriendenmail ontvang je informatie over wat er te doen is en wat er geoogst kan worden. 

De oogst

Je kunt heel veel verschillende producten oogsten uit het voedselbos: groenten, kruiden, eetbare bloemen, fruit, noten, sierbloemen, zaden, paddenstoelen, medicinale planten enz. Als opstartend voedselbos is de oogst nu nog beperkt maar die zal in de loop van de jaren steeds groter worden. 

Activiteiten

We zijn door de weeks flexibel open en op vrijdag en zaterdag om de week. Je kunt komen om te oogsten, rond te kijken, iets te drinken of mee te helpen met de aanplant en onderhoud van het voedselbos. Verder krijgen Vrienden korting bij deelname aan activiteiten die ook voor anderen toegankelijk zijn, zoals de Pluk & Proefwandelingen. Zie infoblad. 

Meld je aan 

Je kunt al vriend worden voor 45 euro per persoon per kalenderjaar. Of als stel voor 75 euro per jaar. Je kunt je aanmelden door hiernaast of hieronder te klikken. 

Vriend 1 persoon: Klik hier                  

Vriend 2 personen: Klik hier

Vriendenjaar 2021

Vorig jaar was het eerste Vriendenjaar van Voedselbos Benthuizen. Een jaar met vele mooie momenten en fijne ontmoetingen. Voor een kleine impressie hebben we een compilatievideo gemaakt.

Vrienden & vrijwilligers

Op vrijdag hebben we om de week van 10 tot half 2 een meewerkdag waarop Vrienden en vrijwilligers mee kunnen helpen met de nieuwe aanplant en onderhoud van het voedselbos. Als Vriend kun je af en toe geheel vrijblijvend een dagje meehelpen. Als je het leuk vindt om regelmatig te komen, dan kun je je aanmelden als vrijwilliger. Dit kan via het contactformulier: Klik hier.