Vrienden van Voedselbos Benthuizen

Het voedselbos gaat op 8 januari 2021 open voor een kleine groep vaste klanten;

Vrienden van Voedselbos Benthuizen.

Lees hieronder wat je als vriend kunt verwachten en hoe je vriend kunt worden.

Als vriend ben je welkom

Als vriend kun je het voedselbos het hele jaar door op vaste tijden bezoeken.  Je kunt er rondwandelen en genieten van alles wat er groeit en bloeit.

Het voedselbos is ook een soort pluktuin. Je kunt zelf fruit, kruiden, noten, bloemen en groenten oogsten voor een vriendenprijsje.

Daarnaast is het ook een theetuin. Je kunt gezellig een kopje koffie drinken of thee zetten van zelfgeplukte bladeren.

Bij het plukken en oogsten krijg je natuurlijk informatie over alle verschillende bomen, struiken en planten die er groeien en advies over de wijze waarop je ze kunt oogsten en eten.

Als vriend, kun je lid worden van de Bosvriendengroep op Facebook waarin we ook recepten delen. Als je geen facebook hebt, ontvang je die informatie per mail. 

Tot slot krijg je als vriend van Voedselbos Benthuizen 20% korting op de activiteiten die we organiseren zoals de Pluk- en proefwandelingen en verschillende workshops.

Oogsten uit het Voedselbos?

Je kunt heel veel verschillende producten oogsten uit het voedselbos: groenten, kruiden, eetbare bloemen, fruit, noten, sierbloemen, zaden, paddenstoelen, medicinale planten enz.

Uit het voedselbos kun je heel ander voedsel halen dan uit de supermarkt. Met de oogst uit het voedselbos kun je je voedingspatroon flink uitbreiden. Je kunt echt op ontdekkingstocht naar nieuwe smaken en aanvullende voedingswaarden!

Kom plukken,

proeven en genieten

Kom nu en zie het groeien…

Voedselbos Benthuizen is nog in ontwikkeling. De oogst is nog beperkt maar zal de komende jaren flink gaan toenemen. Door nu al vriend te worden kun je meebeleven hoe het voedselbos zich ontwikkelt. Je kunt als eerste gaan ontdekken welke bijzondere vruchten en noten er aan de bomen en struiken groeien. 

Als je nu vriend wordt dan ben je op termijn ook verzekerd van een plekje in de vaste klantenkring van Voedselbos Benthuizen.

Openingstijden

Woensdagochtend van 10 tot 12 uur en vrijdagmiddag van 13 tot 15 uur. Plus elke tweede zaterdag van de maand in de ochtend van 10 tot 12 uur.

Vriend worden

Vriend van Voedselbos Benthuizen word je al voor 45 euro per persoon per jaar.  Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Aanmeldingsformulier

Met dit formulier kun je je aanmelden als Vriend van Voedselbos Benthuizen.
We antwoorden doorgaans binnen 2 dagen. Als je binnen die tijd geen antwoord hebt ontvangen, check dan even je spambox.

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door journalist/fotograaf Marjolein van Rotterdam.