Word Vriend van Voedselbos Benthuizen

Vriend worden

We nodigen je graag uit om Vriend te worden van het voedselbos. Als Vriend ondersteun je ons initiatief en ben je van harte welkom om het voedselbos te bezoeken en te oogsten. In een wekelijkse vriendenmail ontvang je informatie over wat er te doen is en wat er geoogst kan worden. 

De oogst

Je kunt heel veel verschillende producten oogsten uit het voedselbos: groenten, kruiden, eetbare bloemen, fruit, noten, sierbloemen, zaden, paddenstoelen, medicinale planten enz. Als opstartend voedselbos is de oogst nu nog beperkt maar die zal in de loop van de jaren steeds groter worden. 

Activiteiten

Voor het oogsten hanteren we voorlopig nog flexibele openingstijden, door de weeks en op zaterdagochtend. We organiseren één keer per maand een activiteit voor Vrienden en we om de week hebben we op vrijdag meewerkdag, voor wie het leuk vindt om mee te helpen. Verder krijgen Vrienden korting bij deelname aan activiteiten die ook voor anderen toegankelijk zijn, zoals de Pluk & Proefwandelingen.

Zie infoblad, klik hieronder.

Nieuwe inschrijving

Vanaf 1 september kun je je als Vriend inschrijven voor de periode van 1 oktober 2022 tot 1 oktober 2023. Je kunt kiezen tussen enkel Vriendschap (donatie van 45 euro) of Duo Vriendschap (donatie 75 euro). Je kunt direct na je aanmelding al komen om te oogsten. 

Enkel Vriendschap (1 persoon): Klik hier                  

Duo Vriendschap (2 personen): Klik hier

Vriendenjaar 2021

Vorig jaar was het eerste Vriendenjaar van Voedselbos Benthuizen. Een jaar met vele mooie momenten en fijne ontmoetingen. Voor een kleine impressie hebben we een compilatievideo gemaakt.

Vrienden & vrijwilligers

Op vrijdag hebben we om de week van 10 tot half 2 een meewerkdag waarop Vrienden en vrijwilligers mee kunnen helpen met de nieuwe aanplant en onderhoud van het voedselbos. Als Vriend kun je af en toe geheel vrijblijvend een dagje meehelpen. Als je het leuk vindt om regelmatig te komen, dan kun je je aanmelden als vrijwilliger. Dit kan via het contactformulier: Klik hier.